Guineu

,
Guineu

La guineu és un dels animals més estimats pels nens i les nenes. Però com és una guineu en realitat? Són llestes, tal i com expliquen els contes? I de veritat tenen aquesta punteta blanca al final de la cua?

El taller «Guineu» és un recurs educatiu excel·lent per a vosaltres si treballeu un projecte sobre les guineus amb els alumnes.

Però també podria ser una activitat sorpresa pels nens i les nenes, sobretot si sou tutors de la classe de les Guineus.

Es fa directament a l’aula habitual dels alumnes.

Descarrega la fitxa informativa de l’activitat Guineu

Animals que participen

Al taller els alumnes coneixeran 6 animals. La seva presència encantarà als nens i a les nenes però sobretot recolzarà les explicacions sobre la funció d’aquest depredador nocturn a la natura. De què s’alimenta? És perillós? Qui és el seu depredador?

guineu
Guineu
Corb i la guineu
Corb
Conill es presa de la guineu
Conill de bosc
Gallina participa en el taller toca toca
Gallina
Aus rapinyaires
Àguila
Taller amb animals per primària
Ànec collverd

Desenvolupament del taller «Guineu»

El taller comença amb l’explicació del conte sobre la guineu i el corb. Els nens coneixeran el corb Phineas i li podran donar de menjar. Parlarem sobre la intel·ligència dels animals i aclarirem si la rabosa és realment tan llesta com es diu.

A continuació veurem animals dels quals s’alimenta aquest depredador. Amb la participació dels alumnes decidirem si té una funció important a la natura.

Ara que hem aclarit la seva funció haurem de valorar què passaria si tinguéssim moltes guineus. Hi ha algun animal que les caci? És un animal en perill d’extinció? Què vol dir «espècie cinegètica»?

Al final del taller els nens coneixeran la Nikki, una femella de guineu de 5 anys que va perdre els seus pares quan era un petit cadellet i viu al Zoo del Pirineu. Si la observem bé podrem definir moltes coses sobre ella: Com viu i com caça? Quin és el seu sentit més important?

Tot i que durant el taller es tracten temes complexos, les explicacions es fan d’una manera comprensible pels alumnes. Òbviament, si l’activitat és per a educació infantil les explicacions seran limitades i ens concentrarem en els descobriments sensorials (carícies i observació).

Informació detallada

Aquí trobareu tota la informació sobre preus, disponibilitat i el funcionament dels tallers amb animals salvatges de la Fundació Zoo del Pirineu.

Us presentem un taller únic al nostre territori.
La guineu Nikki vindrà directament a l’aula dels vostres alumnes.

Observarem aquest animal tan especial, i si estem tranquils fins i tot la podrem acariciar.

Aprendrem a respectar la natura i aprendrem moltes coses súper interessants sobre la natura.