Excursions escolars

Excursions escolars

Les excursions escolars als zoos són sortides escolars «estàndard». Malgrat això cada vegada més sovint la tradicional visita escolar al zoo desperta protestes i desacord entre els pares dels alumnes.

Us volem presentar una alternativa adient:

El Zoo del Pirineu és un parc d’animals del segle XXI. Es basa en l’educació ambiental i el rescat d’animals salvatges de Catalunya. Gran part del zoo acull a fauna que necessita atenció de diferents tipus i constitueix el refugi d’animals salvatges que no poden tornar a la natura.

Allotja 200 animals de 55 espècies autòctones.

La visita al Zoo del Pirineu és una alternativa excel·lent per la vostra sortida escolar al zoo. Els valors del nostre parc segueixen la línia actual de sensibilització de la societat cap a la protecció dels animals.

Tot i que el Zoo del Pirineu està una mica apartat de la vostra escola, el valor que aporten les excursions escolars pels alumnes definitivament compensa el trajecte.

O també podeu aprofitar el viatge quan aneu a cases de colònies per venir a visitar-nos! 😉

Informació útil sobre les excursions escolars

Voleu conèixer millor el Zoo del Pirineu abans de decidir si organitzar una sortida escolar al nostre parc? En primer lloc teniu la possibilitat de venir a visitar-nos gratuïtament amb el Carnet Docent. També us hem preparat aquesta guia completa sobre els aspectes de les excursions escolars que oferim. I, finalment, ens podeu trucar al tel. 610 75 02 24 o enviar un email a zoopirineu@gmail.com per aclarir els vostres dubtes.

 1. Característiques de les excursions escolars al Zoo del Pirineu
  • Metodologia
  • Edat dels alumnes
 2. Funcionament de la sortida escolar
  • Horari
  • Idiomes
 3. Ubicació del Zoo del Pirineu
 4. Modalitats d’excursions escolars
  • El Zoo va a l’escola
  • El Zoo visita la vostra casa de colònies
  • Sortides organitzades per l’AMPA
 5. Opinió dels professors

Característiques de les excursions escolars al Zoo del Pirineu

Metodología

Les excursions escolars al Zoo del Pirineu són sens dubte excepcionals. Tenen un valor emocional elevat i causen commoció en els visitants. A més als alumnes s’emporten una experiència incomparable. Visitaran un refugi d’animals salvatges amb l’escola, coneixeran animals catalans en perill d’extinció, ajudaràn amb la seva alimentació… En efecte viuran la realitat dels animals que han sigut víctimes del maltracte de les persones, la qual cosa sensibilitzarà als estudiants cap a la necesitat de la seva protecció.

El mètode d’educació ambiental del qual gaudiran els vostres alumnes és innovador i únic en tot l’estat Espanyol. Els estudiants surten encantadíssims i els docents satisfets amb el nivell d’aprenentatge, tant intel·lectual com emocional, que adquereixen els nens i les nenes.

Edat dels alumnes

Les excursions escolars al Zoo del Pirineu són recomanables per a totes les edats dels alumnes. La nostra oferta educativa inclou les activitats i els tallers estàndard. Hi participen els mateixos animals però el contingut de les explicacions varia substancialment segons el nivell d’aprenentatge de cada grup.

A més a més oferim tallers específics per edats concretes, els quals permeten aprofundir en un tema en particular o enriquir l’excursió amb una experiència educativa singular.

Oferta educativa per a excursions escolars

Coneix els tallers i les activitats al Zoo del Pirineu que recomanem per cada edat.

Número de participants

No tenim cap requeriment d’un número mínim ni màxim d’alumnes per una excursió escolar. És a dir que tots els centres educatius, grans i petits, estan benvinguts a visitar el Zoo del Pirineu.

No obstant això, depenent dels tallers en els quals voleu participar, a vegades els alumnes s’hauran de separar en grups de treball per assegurar un clima beneficiós per a l’aprenentatge i per assegurar la tranquil·litat i el benestar general dels animals que participen en els tallers. Trobareu informació detallada aquí: Número d’alumnes per taller

A més a més us recomanem consultar les mesures de seguretat per la COVID-19 del Zoo del Pirineu per assegurar que el número de classes i d’alumnes està en acord amb el protocol de cada centre educatiu.

Època recomanada per visitar el zoo amb l’escola

Les excursions escolars al Zoo del Pirineu es poden fer durant tot l’any. Cada temporada té el seu encant i afegeix aspectes particulars a la visita. D’aquesta manera enriqueix l’experiència de cada alumne amb una faceta diferent.

Tot i així s’ha de tenir en compte que la gran majoria d’activitats i tallers es fan a l’aire lliure. Si us plau, consulta la nostra política de canvi de dia o de cancel·lació en cas de força major (mal temps, pandèmia…) o simplement per raons internes del vostre centre.

Funcionament de la sortida escolar

Excursió escolar 100% personalitzada

En el moment que es confirma una excursió escolar inhabilitem l’accés d’altres visitants al Zoo del Pirineu. D’aquesta manera assegurem una atenció al 100% personalitzada per cada centre educatiu i el compliment de la normativa per la COVID-19.

Horari

L’horari de les activitats s’adapta completament a les necessitats de cada centre. Enviem una planificació personalitzada al centre educatiu.

Tot i així, a vegades el temps previst pel trajecte varia una mica. Per assegurar que l’autocar torni puntualment i segons el previst a l’escola i que els alumnes puguin gaudir de totes les activitats planificades amb tranquil·litat, una vegada arribi l’autocar al Zoo del Pirineu coordinem les activitats segons l’informació que ens donin els docents.

Si el centre aprofita el trasllat d’anada o de tornada de cases de colònies l’horari de les activitats pot ser atípic. Per exemple: de les 17:00h fins les 20:00h. Tal i com hem mencionat, ens adaptem a l’escola.

Però compte! En el cas que l’escola vulgui visitar el zoo durant un cap de setmana la direcció del parc primer haurà de confirmar la disponibilitat.

Idioma

Les activitats es poden fer en 4 idiomes diferents:

 • Català
 • Castellà
 • Anglès
 • Alemany

L’equip educatiu compta amb alguns educadors amb nivell de parla natiu d’aquests idiomes. No obstant això, gran part dels educadors són persones que han viscut en països estrangers durant temporades llargues. El seu nivell en idiomes és alt i fluent i indiscutiblement poden dur a terme les activitats en una llengua estrangera.

Podeu conèixer el nostre equip educatiu seguint l’enllaç següent:

Ubicació del Zoo del Pirineu

Aquí trobareu la informació detallada sobre la localització del refugi d’animals salvatges, les instal·lacions i el mapa del Zoo del Pirineu: Visitar Zoo del Pirineu

Modalitats d’excursions escolars

L’excursió escolar es pot organitzar com una parada aprofitant el viatge de la classe a cases de colònies. Ja que el Zoo del Pirineu es troba a només 15 minuts de les pistes d’esquí del Port del Comte també podeu combinar l’estada de la Setmana Blanca amb la visita al nostre parc.

Beneficis:

Conseqüentment el preu del transport (la part econòmica més important de l’excursió) disminuirà. Al mateix temps l’angoixa del desplaçament que tant sovint acompanya les sortides escolars serà mínima.

Tallers a l'escola

El Zoo va a l’escola

El trasllat pot ser un inconvenient important en la vostra decisió. És per això que l’equip educatiu del Zoo del Pirineu té un permís especial de Medi Ambient i pot desplaçar-se amb els animals directament al vostre centre educatiu.

Oferta educativa durant colònies escolars

El Zoo a cases de colònies

Pots convidar-nos a fer tallers pels teus alumnes durant la seva estada en cases de colònies. L’única condició per poder fer aquesta activitat és que el lloc ha d’estar dintre del territori de Catalunya.

Visitar el zoo per AMPES

Si a una escola no li és possible econòmicament o logísticament venir a visitar el Zoo del Pirineu podeu preguntar a la vostra AMPA si podria organitzar la visita.

Opinió dels professors

L’excursió escolar al Zoo del Pirineu
no només encantarà els alumnes,
sinó també tindrà l’aprovació i l’apreciació
de tots els pares i les mares.

La visita permet als nens i nenes:
– Conèixer fauna autòctona
– Els motivarà a protegir el medi
– Els beneficis de les activitats escolar es destinen al fons de rescat de la Fundació Zoo del Pirineu