Excursions escolars

Excursions escolars

Cada vegada més sovint les excursions escolars als zoos desperten desacords entre els pares dels alumnes. La visita al Zoo del Pirineu és una alternativa excel·lent per la vostra sortida escolar al zoo.

El Zoo del Pirineu és un refugi d’animals salvatges. Es basa en l’educació ambiental i compta amb un centre de rescat. Els valors del parc corresponen a la sensibilització de la societat cap a la protecció dels animals i també de la natura en general.

Per què visitar el Zoo del Pirineu com a excursió escolar?

Animals autòctons

Al refugi actualment habiten 165 animals de 56 espècies diferents. Dona l’oportunitat als alumnes de conèixer els animals del nostre país. Nosaltres no hem tingut aquesta sort.

Activitats úniques

La Fundació Zoo del Pirineu és pionera en activitats entretingudes i al mateix temps segures on els alumnes entren en contacte directe amb animals salvatges.

Atenció personalitzada

Cada escola té les seves característiques particulars. Els alumnes reben una atenció al 100% personalitzada ja que per dia només ens pot visitar 1 escola.

Tallers recomanats per totes les edats

Visitar Zoo del Pirineu per ESO

Espectacle amb animals

El nostre taller estrella, on els alumnes coneixeran 11 animals autòctons. No només els podran observar de prop, sinó que també interaccionaran directament amb ells.

Visita guiada

Una activitat imprescindible perquè els estudiants puguin conèixer a tots els animals que viuen al refugi. Ser testimoni de les seves històries no els deixarà indiferents.

Taller Toca toca

En grups de treball els nois i noies tindran l’oportunitat de conèixer de primera mà fins a 10 animals. Alimentar-los, acariciar-los i fer preguntes sobre les seves característiques.

Tallers específics segons l’edat dels alumnes

Coneix els tallers i les activitats al Zoo del Pirineu que recomanem per cada edat.

Informació útil sobre les excursions escolars

Preu

Consulta el preu dels tallers i els descomptes que oferim per les excursions escolars.

Disponibilitat

Calendari actualitzat amb els dies disponibles
per la vostra excursió escolar.

Canvi de Dia

Coneix les nostres condicions beneficioses de canvi de dia o de cancel·lació.

Contacte

Contacteu amb nosaltres per aclarir els vostres dubtes i per reservar l’excursió escolar.

 1. Característiques de les excursions escolars al Zoo del Pirineu
 2. Funcionament de la sortida escolar
 3. Ubicació del Zoo del Pirineu
 4. Altres modalitats d’excursions i activitats escolars
  • El Zoo va a l’Escola
  • El Zoo us visita a la Casa de Colònies
  • Sortides organitzades per l’AMPA

Característiques de les excursions escolars al Zoo del Pirineu

Metodologia

Les excursions escolars al Zoo del Pirineu són sens dubte excepcionals. Els alumnes visitaran un refugi d’animals salvatges, coneixeran animals catalans en perill d’extinció, ajudaran amb la seva alimentació… En efecte viuran la realitat dels animals que han sigut víctimes del maltractament de les persones, la qual cosa sensibilitzarà als estudiants a la necessitat de la seva protecció.

El mètode d’educació ambiental del qual gaudiran els vostres alumnes és innovador i únic en tot l’estat Espanyol. Els estudiants surten encantadíssims i els docents satisfets amb el nivell d’aprenentatge, tant intel·lectual com emocional, que adquireixen els nois i les noies.

Edat dels alumnes

Les excursions escolars al Zoo del Pirineu són recomanables per a totes les edats dels alumnes. La nostra oferta educativa inclou les activitats i els tallers estàndard. Hi participen els mateixos animals però el contingut de les explicacions varia substancialment segons el nivell d’aprenentatge de cada grup.

A més a més oferim tallers específics per edats concretes, els quals permeten aprofundir en un tema en particular o enriquir l’excursió amb una experiència educativa singular.

Número de participants

No tenim cap requeriment d’un número mínim ni màxim d’alumnes per una excursió escolar. És a dir que tots els centres educatius, grans i petits, estan benvinguts a visitar el Zoo del Pirineu.

No obstant això, depenent dels tallers en els quals voleu participar, a vegades els alumnes s’hauran de separar en grups de treball per assegurar un clima beneficiós per l’aprenentatge i per assegurar la tranquil·litat i el benestar general dels animals que participen en els tallers. Trobareu informació detallada aquí: Número d’alumnes per taller

Època recomanada per visitar el zoo amb l’escola

Les excursions escolars al Zoo del Pirineu es poden fer durant tot l’any. Cada temporada té el seu encant i afegeix aspectes particulars a la visita. D’aquesta manera enriqueix l’experiència de cada alumne amb una faceta diferent.

Tot i així s’ha de tenir en compte que la gran majoria d’activitats i tallers es fan a l’aire lliure. Si us plau, consulta la nostra política de canvi de dia o de cancel·lació en cas de previsió de mal temps o simplement per raons internes del vostre centre.

Funcionament de les excursions escolars

Horari

L’horari de les activitats s’adapta completament a les necessitats de cada centre. Enviem una planificació personalitzada al centre educatiu.

Tot i així, a vegades el temps previst pel trajecte varia una mica. Per assegurar que l’autocar torna puntualment i segons el previst a l’escola i que els alumnes puguin gaudir de totes les activitats planificades amb tranquil·litat, una vegada arribi l’autocar al Zoo del Pirineu coordinem les activitats segons la informació que ens donin els docents.

Si el centre aprofita el trasllat d’anada o de tornada de cases de colònies, l’horari de les activitats pot ser atípic. Per exemple: de les 17:00h fins les 20:00h. Tal i com hem mencionat, ens adaptem a l’escola.

Però compte! En el cas que l’escola vulgui visitar el zoo durant un cap de setmana la direcció del parc primer haurà de confirmar la disponibilitat.

Idiomes

Les activitats es poden fer en 4 idiomes diferents:

 • Català
 • Castellà
 • Anglès
 • Alemany

L’equip educatiu compta amb educadors que han viscut en països estrangers durant temporades llargues. El seu nivell en idiomes és alt i fluent i indiscutiblement poden dur a terme les activitats en una llengua estrangera.

Podeu conèixer el nostre equip educatiu seguint l’enllaç següent:

Ubicació del Zoo del Pirineu

Our location:

Altres modalitats d’excursions i activitats escolars

Tallers a l'escola

El Zoo va a l’Escola

El trasllat pot ser un inconvenient important en la vostra decisió. És per això que l’equip educatiu del Zoo del Pirineu té un permís especial de Medi Ambient i pot desplaçar-se per tot Catalunya amb els animals i anar directament al vostre centre educatiu.

Oferta educativa durant colònies escolars

El Zoo a Cases de Colònies

Pots convidar-nos a fer tallers pels teus alumnes durant la seva estada en cases de colònies. L’única condició per poder fer aquesta activitat és que el lloc ha d’estar dintre del territori de Catalunya.

Visitar el zoo per AMPES

Si a una escola no li és possible econòmicament o logísticament venir a visitar el Zoo del Pirineu podeu preguntar la vostra AMPA si podria organitzar la visita.

L’excursió escolar es pot organitzar com una parada aprofitant el viatge de la classe a cases de colònies. Ja que el Zoo del Pirineu es troba a només 15 minuts de les pistes d’esquí del Port del Comte també podeu combinar l’estada de la Setmana Blanca amb la visita al nostre parc.

L’excursió escolar al Zoo del Pirineu
no només encantarà als alumnes,
sinó que també tindrà l’aprovació i l’apreciació
de tots els pares i les mares.

La visita permet als estudiants:
– Conèixer fauna autòctona
– Els motivarà a protegir el medi natural
– Els beneficis de les activitats escolar es destinen al fons de rescat de la Fundació Zoo del Pirineu