Visita guiada per a centres educatius

, , , ,
Visita guiada per a centres educatius

Durant la visita guiada per a centres educatius els alumnes tindran l’oportunitat de conèixer 55 espècies autòctones que viuen al parc. Un privilegi que els adults no hem tingut de petits. Hem conegut tigres i elefants, però no hem pogut apreciar els animals del nostre país.

A més, ser testimoni de les conseqüències que té l’acció humana sobre els animals sensibilitza les persones joves sobre la necessitat i la urgència de la protecció del medi ambient.

Edat dels alumnes recomanada per la Visita guiada

La Visita guiada és apta per a totes les edats i qualsevol tipus d’alumnes.

Els estudiants es separen en grups de treball. Cada grup anirà acompanyat d’un educador expert en fauna salvatge. En cada activitat participen un màxim de 25 alumnes. Les explicacions s’adapten al nivell de cada grup. Mentre que els nens i nenes d’educació infantil tindran una visita basada en l’observació, els alumnes a partir de 6 anys rebran una explicació completa.

Funcionament de la Visita guiada per Centres educatius

Explicacions

 1. Normes de la visita guiada
 2. Presentació d’un zoo del segle XXI. Eixos d’actuació:
  • Educació ambiental
  • Col·laboració amb entitats científiques
  • Projectes de conservació del medi ambient
  • Acollida d’animals «irrecuperables»
  • Cria i alliberament d’espècies protegides i espècies en perill d’extinció
 3. Protecció dels animals a Catalunya

Recorregut per les instal·lacions del refugi d’animals

 1. Animals que viuen al Zoo del Pirineu
 2. Animals alliberats que segueixen vivint al paratge del parc
 3. Espècies salvatges que habiten al nostre entorn

La visita guiada dona una magnífica oportunitat de conèixer la gran biodiversitat de Catalunya. Al mateix temps dona als participants una idea de com poden conviure en harmonia els humans amb els animals salvatges.

Preguntes

Durant tota la Visita guiada animarem als alumnes a participar activament. Poden fer preguntes i aportar la seva opinió sobre els temes que es tracten.

Animals que coneixeran els alumnes durant la visita guiada

Els animals que habiten al refugi són exemplars que degut a una lesió permanent o l’alteració del seu comportament natural causat pels humans no poden tornar a la natura. Ser testimoni de la seva vida obligatòria en captivitat obre els ulls dels alumnes a la injustícia que afronten els animals salvatges del nostre país a diari.

A continuació presentem una petita part de les espècies que coneixeran els alumnes durant la visita guiada.

guineu

Mamífers

 • Guineus
 • Esquirol
 • Cèrvids
 • Senglars

Ocells

 • Còrvids
 • Coloms
 • Faisans
Animals invasors

Rèptils

 • Tortugues invasores
 • Tortugues autòctones
Aus rapinyaires

Aus rapinyaires

 • Àguiles
 • Mussols
 • Falcons
 • Voltors

Modalitats de la visita guiada per Centres educatius

Educació Infantil

Els infants coneixeran a tots els animals del refugi. No obstant, es dona èmfasi a 10 espècies diferents. Els alumnes d’educació infantil aprendran sobre els animals amb explicacions transmeses en contes on tenen protagonisme els exemplars que habiten al Zoo del Pirineu.

Cicles Formatius

La Fundació Zoo del Pirineu és una ONG única a nivell català. Recomanem enriquir la visita guiada amb una xerrada amb els fundadors. Els alumnes tindran l’oportunitat de fer preguntes i adquirir una visió complexa amb una total transparència sobre els alts i baixos que afrontem. La xerrada es fa gratuïtament.

Persones amb mobilitat reduïda

Ens sap molt greu, però el recorregut actualment no és apte per a persones amb cadires de rodes. La nostra situació econòmica no ens permet afrontar les despeses vinculades a l’adaptació dels camins.

Si el docent ho desitja, la visita guiada per a centres educatius pot anar acompanyada d’un dossier. Els alumnes reben moltíssima informació durant la seva estada al Zoo del Pirineu i treballar el dossier posteriorment a la visita els ajuda a ordenar els conceptes nous d’una manera sistemàtica i estructurada.

Tots els tallers al Zoo del Pirineu

Trobareu la nostra oferta educativa ordenada segons les edats dels alumnes seguint l’enllaç següent: Tallers per Excursions Escolars

Com contractar les activitats del Zoo del Pirineu

Aquí trobareu tota la Informació general sobre els preus i els descomptes, dossiers i altres temes que cal tenir en compte. Contacteu-nos si teniu preguntes o si voleu concertar un dia per fer els tallers.

Conclusió

Veure animals amb discapacitats en les seves instal·lacions durant la Visita guiada causa un impacte profund en els alumnes. Aquesta activitat desperta l’interès de les persones joves per la necessitat de la protecció del medi ambient.