Visitar el Zoo del Pirineu

Ubicació del Zoo del Pirineu

Voleu visitar el Zoo del Pirineu amb la vostra escola però no sabeu on som ni com funciona el parc?

El Zoo del Pirineu es troba a prop de les pistes d’esquí del Port del Comte, a la comarca del Solsonès a Catalunya. Està situat en plena natura del Prepirineu, en un espai protegit a nivell europeu. Aquest fet es deu a una gran i rica biodiversitat d’animals protegit o fins i tot en perill d’extinció que habiten en aquest entorn.

Per aclarir tots els dubtes i preguntes hem preparat la guia per visitar el Zoo del Pirineu per a escoles:

 1. Ubicació
 2. Accés
 3. Mapa del Zoo del Pirineu
 4. Instal·lacions
  • Terrassa
  • Lavabos
  • Zona de pícnic
  • Botiga
  • Camins del recorregut

Podeu venir a visitar-nos gratuïtament com a visitant amb la seva família aprofitant la nostra oferta de l’entrada gratuïta amb carnet docent.

Zoo del Pirineu – Ctra. L-401, km 35 – 25283 Odèn
Coordenades: 42.122749, 1.498059

VEURE A GOOGLE MAPS
Com arribar al Zoo del Pirineu

Accés al Zoo del Pirineu

El parc es troba al peu d’una carretera i disposa d’un ampli aparcament on poden estacionar-se i girar autocars de fins a 65 places.

Però malgrat això hem de mencionar que l’últim tram de 5 km recorre una carretera més estreta i amb revolts (Ctra. L-401). Si el conductor de l’autocar ve per primera vegada recomanem que ens truqui prèviament per donar-li tota la informació necessària.

Si no teniu una agència d’autocars habitual estarem encantats de recomanar-vos l’agència amb la qual treballem de costum.

Mapa del Zoo del Pirineu

Descarregar el mapa

Mapa del Zoo del Pirineu

Instal·lacions

Terrassa

Els alumnes poden esmorzar còmodament a la terrassa del bar del Zoo del Pirineu. Hi trobaran taules amb bancs, i al costat estan els lavabos. Els docents i acompanyants dels alumnes estan convidats a un cafè o una infusió. Amb aquest petit obsequi volem mostrar l’agraïment als docent per triar la nostra activitat com a destí per fer l’excursió escolar.

Lavabos

El Zoo del Pirineu disposa de 2 espais higiènics amb un total de 7 lavabos. Un lavabo està adaptat per a persones minusvàlides.

Zona de pícnic

El temps d’esbarjo sovint forma una part important pels nens i nenes durant l’excursió escolar. Disposem d’un lloc ampli i tranquil al bosc amb taules i bancs. Els alumnes poden menjar i descansar o jugar en un entorn natural apartat de les instal·lacions dels animals.

Els docents aprecien aquest espai lúdic. Mentre que durant les activitats demanem seguir les normes, l’estona d’esbarjo dona l’oportunitat als alumnes de cremar l’energia juvenil. 😉

Botiga amb records

A la botiga solidària es poden comprar records de valor d’entre 2€ a 15€. Els beneficis de la botiga van directament al fons d’emergència del Zoo del Pirineu. Cobreixen les despeses relacionades amb el rescat d’animals salvatges.

Camins del recorregut

Els camins del recorregut estan fets de terra i malgrat el nostre màxim esforç actualment no són al 100% recomanables pels visitants amb mobilitat reduïda. En aquests moments estem treballant intensivament per poder equipar tot el recorregut amb una rampa de formigó.

Mentrestant hi ha l’opció d’arribar amb el cotxe fins als llocs on es desenvolupen les activitats i portar els visitants amb discapacitat física directament allà.

Normes generals del zoo

Visitar zoo del pirineu

Visitar el Zoo del Pirineu permet als alumnes
no només conèixer la fauna del nostre país d’aprop,
sinó també observar els autèntics animals salvatges en el seu hàbitat natural.
Compartir l’espai amb espècies en perill d’extinció
és una experiència profunda que sensibilitza als alumnes.


A més a més ajuda a obrir els ulls dels alumnes
per apreciar l’inmens valor natural que té el nostre país.
Desgraciadament, fins avui en dia a nivell mundial només és conegut per les seves platges.