Guineu

,

L’activitat Guineu és un recurs educatiu excel·lent si treballeu un projecte sobre les guineus o si sou tutors de la classe de les Guineus.

La guineu és un dels animals més estimats pels nens i les nenes. Però com és realment una guineu? Són astutes, tal i com les descriuen els contes? Realment tenen aquesta característica punta blanca al final de la cua?

Veure una guineu en persona és una cosa poc comuna. Doneu als vostres alumnes l’oportunitat especial de conèixer la Nikki, una guineu orfe que va créixer en una casa abans d’arribar al refugi d’animals salvatges Zoo del Pirineu.

Detalles de l’activitat Guineu per a escoles

Lloc de l’activitat

L’activitat es fa directament a l’aula habitual dels alumnes.

Duració de l’activitat

L’activitat Guineu té una durada de 1 hora.

Preu de l’activitat

180€

Inclou tot el material, desplaçament i l’activitat.

Nº d’alumnes

L’activitat es fa per 1 classe. No es poden fer més activitats al mateix día.

Disponibilitat

Del setembre fins l’abril. Consulteu els dies disponibles.

Animals que participen en l’activitat Guineu per a escoles

Al taller els alumnes coneixeran 6 animals. La seva presència encantarà als nens i a les nenes, però sobretot recolzarà les explicacions sobre la funció d’aquest depredador nocturn a la natura. De què s’alimenta? És perillós? Qui és el seu depredador?

guineu
Guineu Nikki
Corb i la guineu
Corb Phineas
Conill es presa de la guineu
Conill Cuqui
Gallina participa en el taller toca toca
Gall Frito
Aus rapinyaires
Àguila Eduard
Taller amb animals per primària
Ànec Donald

Desenvolupament de l’activitat Guineu per a escoles

Previ

Els alumnes reben la llibreta «Dades al·lucinants sobre la guineu» i un dossier per treballar el tema abans de l’activitat.

Arribada

15 minuts abans de que comenci l’activitat arriba l’equip dels educadors amb els animals i prepara l’espai on es farà activitat.

Trobada amb la Nikki

L’equip explica les normes de l’activitat i entra la guineu Nikki. Els estudiants tenen l’oportunitat d’observar l’animal, mentre ella els ensuma i s’hi acosta, parlem sobre les dades al·lucinants sobre aquests animals astuts.

Animals de presa

Una vegada els alumnes tinguin totes les preguntes respostes portem alguns animals dels quals s’alimenten a la natura. Com caça la guineu? I quines són les estratègies que utilitzen aquests animals per evitar ser caçats?

Depredadors

La guineu, astuta i àgil, ha d’estar sempre en alerta davant de la presència d’una àguila. Així, en la complexa xarxa de la natura, cada ésser viu exerceix un paper vital, recordant-nos la interconnexió i l’equilibri que hi ha al nostre fascinant món natural.

Final de l’activitat

Els alumnes es netegen les mans i l’equip del Zoo del Pirineu torna deixar l’espai on s’ha fet l’activitat en seu estat original. Carreguen els animals i marxen.

activitat Guineu per les escoles

Tot i que durant el taller es tracten temes complexos, les explicacions es fan d’una manera comprensible pels alumnes. Òbviament, si l’activitat és per a educació infantil les explicacions seran limitades i ens concentrarem en els descobriments sensorials (carícies i observació).

Informació detallada

Aquí trobareu tota la informació sobre preus, disponibilitat i el funcionament dels tallers amb animals salvatges de la Fundació Zoo del Pirineu.

Activitat Guineu per les escoles

L’activitat Guineu per a escoles es un taller únic al nostre territori.
La guineu Nikki vindrà directament a l’aula dels vostres alumnes.

Observarem aquest animal tan especial, i si estem tranquils
fins i tot la podrem acariciar.

Aprendrem a respectar la natura i descobrirem coses súper interessants sobre ella.