Activitat amb animals per a educació infantil

Activitat amb animals per l'educació infantil

L’educació ambiental hauria de formar part de la nostra vida des de bressol. Però… com ensenyar als infants els valors i conceptes de l’ecologia? Mestres, per donar-vos un cop de mà amb aquesta tasca hem preparat específicament l’activitat amb animals per a educació infantil «L’Ànec Donald i els seus Amics».

Es fa directament a l’aula dels infants o al gimnàs del centre. A l’activitat participen 10 animals: animals domèstics i animals salvatges.

Treballarem les emocions amb els infants. Mentre que uns animals els trobem dolços, altres ens poden fer una mica de por.

A més a més, l’activitat «L’Ànec Donald i els seus Amics» té una part important d’experiència sensorial. Els infants acariciaran els animals i observaran de prop com de diferent és un animal de l’altre.

Contingut

Edat recomanada

Edat recomanada per l’activitat «L’Ànec Donald i els seus Amics»

Parvulari

Els infants de P4 i P5 tenen un alt nivell d’aprenentatge i l’activitat amb animals és idònia per ells. La part interactiva combinada amb les explicacions on tenen protagonisme els nens i les nenes (es basa en la seva observació i experiència amb animals) és ideal per a ells. Encara que l’activitat dura 1 hora és fàcil mantenir la seva atenció. A més, la informació que reben sobre la importància de la protecció del medi ambient és adequada per la seva edat i la poden entendre perfectament.

A vegades fins i tot oferim aquesta activitat en la modalitat de taller de 2 hores, si el/la docent ho desitja i vol aprofundir en un tema en particular.

Pels petits de P3 basem l’activitat en la part interactiva. Habitualment fem una pausa entremig perquè els nens puguin descansar o la fem d’una durada de 40 minuts seguits, seguint les peticiones del/de la docent.

Llar d’infants

Els xics de 0-3 anys són una mica petits per aquesta activitat. Els animals salvatges que participen en l’activitat amb animals per a educació infantil requereixen un apropament atent. Conseqüentment els nens i les nenes d’aquesta edat necessitarien l’ajuda d’un adult per acariciar els animals correctament.

No obstant això, ocasionalment portem a terme l’activitat «L’Ànec Donald i els seus Amics» a llars d’infants en el cas que l’escola desitgi que tots els alumnes del centre puguin gaudir dels tallers amb animals del Zoo del Pirineu.

Funcionament de l’activitat amb animals per a educació infantil

Durada

L’activitat per alumnes de P4 i P5 té una durada d’1 hora. No obstant això existeix la possibilitat d’ampliar-la a 2 hores, si el/la docent desitja aprofundir un tema en particular. Pels infants més joves ens adaptem a la petició de l’educador/a de la classe.

Protagonistes de l’activitat per a educació infantil

Ànec collverd és protagonista de l'activitat amb animals per a educació infantil.

Ànec collverd

Un conill participa en l'activitat amb animals per l'educació infantil

Conill de bosc

A llarg de l'activitat amb animals els infants podran observa vol del xoriguer.

Xoriguer

Arribada de'una tortuga es un pels punts mes esperats pels infants durant l'activitat amb animals.

Tortuga mora

l'activitat amb animals per l'educació infantil inclou falcó pelegrí

Falcó pelegrí

Els infants donen de menjar a un mussol.

Xot

Gallina participa en el taller toca toca

Gall (raça autòctona)

Òliba participen en l'activitat pels infants

Òliba

Fura

Nens aprenen gestionar les emocions amb un duc durant l'activitat amb animals per a educació infantil.

Duc

Les espècies d’animals poden variar si el/la docent ho desitja, com també poden augmentar fins a 15 animals si es duu a terme l’activitat de 2 hores de durada.

Activitats específiques amb animals per a educació infantil

Material educatiu per l’activitat amb animals per a educació infantil

L’activitat pels infants pot anar acompanyada d’un dossier interactiu. De fet recomanem utilitzar aquest material didàctic per ajudar als infants a recordar els animals i les seves característiques individuals.

Material educatiu

Modalitat: Visitar el Zoo del Pirineu

Si voleu que els infants gaudeixin d’una experiència 100% autèntica amb animals podeu visitar el refugi d’animals salvatges Zoo del Pirineu. Trobareu informació detallada sobre els tallers que recomanem pels petits en Sortides escolars per infantil. Per aclarir els dubtes sobre quina modalitat de les dues triar, trobareu tota la informació sobre excursions escolars a l’enllaç següent: Excursions escolars.

A més a més us hem preparat una guia senzilla amb informació general sobre els aspectes, les ofertes i les condicions que heu de tenir en compte abans de contractar-nos.

Activitats amb animals a l'escola

L’activitat amb animals per a educació infantil
aportarà alegria a l’aula dels menuts.
Sens dubte té una part educativa,
però el més important és que els nens i les nenes
gaudeixin acariciant i observant als animals.

Al mateix temps treballaran les seves emocions;
una part essencial per un desenvolupament
sa i ric de les persones de la societat actual.